به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی، بررسیها نشان میدهد که بیش از ۳۰ میلیون نفر در آمریکا به دیابت نوع۲ مبتلا هستند و ۸۴ میلیون نفر هم در مرحله پیشدیابت قرار دارند. گسترش این بیماری در دنیا، نگرانیهایی را بهوجود آورده است.
دلیل ابتلای افراد، علاوه بر ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب و نبود تحرک کافی روزانه است. اما محققان دانشگاه ایلینوی در شیکاگوی آمریکا در تحقیقات خود نقش محیط زیست افراد در ابتلا به دیابت را هم بررسی کردند.
این محققان میخواستند بدانند که محیط زیست تا چه اندازه افراد را در خطر ابتلا به دیابت نوع۲ قرار میدهد. آنها براساس دادههایی چون کیفیت هوا، آب، زمین و عوامل اجتماعی-جمعیتشناختی، یک شاخص کیفیت زیستمحیطی تعیین کردند و زندگی مردم ۳۰۰۰ شهر آمریکا را با آن سنجیدند. از عوامل اجتماعی-جمعیتشناختی میتوان به مواردی چون درآمد متوسط خانوار، تحصیل، نرخ جرایم خشونتبار یا جرایم مربوط به اموال اشاره کرد.
این شاخص همچنین دربرگیرنده مواردی مانند تعداد رستورانهای منطقه، تصادفهای مرگبار، تعداد بزرگراهها و البته واحدهای مسکونی عمومی (خانههایی که به وسیله دولت خریداری یا اجاره میشوند و با هدف ارائه مسکن ارزان در اختیار عموم مردم قرار میگیرند) بود.
نتایج بررسیهای این محققان نشان داد که بهطور کلی، آن دسته از محیط زیستهایی که از کیفیت پایینتری برخوردارند، افراد را بیشتر از نواحی دیگر در معرض ابتلا به دیابت نوع۲ قرار میدهند.
در این تحقیق مشخص شد، کیفیت بد هوا و عوامل اجتماعی-جمعیتشناختی نامطلوب، خطر ابتلای افراد به دیابت نوع۲ را افزایش میدهد و البته عوامل اجتماعی-جمعیتشناختی نامطلوب مناطق روستایی روی اهالی خود اثرات شدیدتری نسبت به مناطق شهری دارند.
محققان این بررسی میگویند، یافتههایشان، مطالعات گذشته را که بین کیفیت هوای بد هوا و افزایش مقاومت انسولینی و ابتلا به دیابت ارتباطی مستقیم پیدا کرده بودند، تایید میکند. اما آنها معتقدند که عوامل اجتماعی-جمعیتشناختی به مراتب بیش از کیفیت بد هوا، افراد را در خطر ابتلا به دیابت نوع۲ قرار میدهد.
به گزارش طبنا، محققان دانشگاه ایلینوی معتقدند، سلامت انسانها تحت تاثیر اثرات بد اجتماعی-جمعیتشناختی نامطلوب و موارد استرسزاست و با شناخت این عوامل ناخوشایند و اصلاح آنها میتوان از ابتلا به بیماریهایی چون دیابت نوع۲ پیشگیری کرد.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما